Rietveld zelf ontdekken? Met behulp van veel historisch materiaal is een informatieve audiotour samengesteld, waarmee u er ook op eigen gelegenheid op uit kunt trekken.

U komt te weten waarom Rietveld bepaalde keuzes maakte in zijn ontwerpen, hoe hij samenwerkte met landschapsarchitecte Mien Ruys, waarom De Ploeg ooit in Bergeijk werd gebouwd, hoe de klok is geconstrueerd, waarom het Ruys Park er aan de entree anders uitziet dan bij de ingang van de fabriek, waarom...

U kunt de audiotour Rietveld en Ruys aankopen (€5,00) bij Visit Bergeijk of bij Cultuurhuis Bergeijk. Of, als u met minder techniek de wandeling wilt maken, een plattegrond aankopen. (€1,50)

Ook is het mogelijk om, na (minimaal 2 weken) vooraf gereserveerd te hebben, een wandeling onder leiding van een gids te volgen, de zogenaamde Rietveldsafari. Voor grotere groepen kan dit ook in andere talen. De rondleiding met gids is te reserveren op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Ik wil meer info over

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Beleef Rietveld in Bergeijk met onze arrangementen

 

Showroom Bruns

De showroom van Bruns (het bedrijf dat tegenwoordig in Rijksmonument De Ploeg is gevestigd) is geopend op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. (Op feestdagen gesloten, voor meer info zie "Showroom Bruns") Entree is gratis.

De showroom is gesloten van 31 juli t/m 13 augustus 2023.

Alles over de Ploeg

Rietveldsafari

Gaat u mee op safari? We gaan een heuse ondekkingstocht maken langs de ontwerpen van zowel Gerrit Rietveld als Mien Ruys. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de Showroom van Bruns (gevestigd in De Ploeg). 

Naar de safari