Rietveldsafari (groepen): € 15,00 of € 17,00 p.p.

Ga met ons mee op Rietveldsafari. Wees gerust, u zult geen wilde dieren tegenkomen tijdens deze safari. Maar we hebben onze rondleiding langs de mooiste ontwerpen van architect Gerrit Rietveld een safari genoemd, omdat het een ware ontdekkingsreis zal worden. Er is zoveel te vertellen over de verschillende ontwerpen, van woonhuis tot fabrieksgebouw, van klok tot abri. Gerrit Rietveld werkte in Bergeijk veel samen met landschapsarchitecte Mien Ruys, vooral voor Weverij De Ploeg (bekend van de Ploegstoffen). Uiteraard komt zij en haar werk ook ruimschoots aan bod tijdens de Rietveldsafari.

U zult verbaasd zijn over de vele mooie plekjes die we tegenkomen en de verhalen die we erover kunnen vertellen. Verhalen die u nog lang zullen bij blijven. Want Bergeijk kent met Rietveld en Ruys een bijzondere historie. Van 4 april t/m 29 oktober 2023 gaan de gidsen weer met groepen op safari. Graag minimaal 2 weken vooraf contact opnemen als u een gids wil reserveren.

Te reserveren voor groepen op dinsdag, donderdag en vrijdag (in overleg andere dagen mogelijk). Starttijd: 10:00 uur of 13:30 uur vanaf Cultuurhuis Bergeijk. Minimaal aantal personen: 6. U wordt ontvangen met koffie en iets lekkers. Voor € 17,00 koopt u een ticket inclusief bezoek aan de exposities binnen in het Cultuurhuis. 


NIEUW
Open Rietveldsafari (individuele inschrijving): €15,00 p.p.


Wilt u niet met een groep maar alleen of met twee personen aan een Rietveldsafari deelnemen? Dit jaar bieden we op vier vaste dagen een 'Open Rietveldsafari' aan, waarvoor individuele inschrijving geldt. U kunt een los ticket kopen via onderstaande link naar de ticketshop. De maximale groepsgrootte is 15 deelnemers.

De data zijn: 14 april, 9 juni, 8 september en 13 oktober 2023.  Starttijd is 10:00 uur vanaf Cultuurhuis Bergeijk, waar u wordt  ontvangen met koffie en iets lekkers. Voor tickets ga naar Tickets - Cultuurhuis Bergeijk

 

 

 

Ik wil meer info over

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Beleef Rietveld in Bergeijk met onze arrangementen

Rietveldwandelroute

Ontdek de ontwerpen van Gerrit Rietveld en Mien Ruys met de 'Wandel in Bergeijk plattegrond' of met de audiotour. Te koop bij Visit Bergeijk of Cultuurhuis Bergeijk.

Meer over de wandelroute

 
 

Showroom Bruns

De showroom van Bruns (het bedrijf dat tegenwoordig in Rijksmonument De Ploeg is gevestigd) is geopend op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. (Op feestdagen gesloten, voor meer info zie "Showroom Bruns") Entree is gratis.

De showroom is gesloten van 31 juli t/m 13 augustus 2023.

Alles over de Ploeg